Cómo llegar

Ver mapa más grande

Coordenadas: 41° 58′ 31.1″N, 2° 48′ 58.2″E
En decimal: 41.975306, 2.816167

La posició geogràfica i estratègica converteixen Figueres en un important centre de comunicacions dotat d’una gran accessibilitat. El viatger pot arribar directament per carretera o bé en tren.

Per carretera s’accedeix a través de l’autopista A-7 (sortida núm. 4, Figueres sud, si es ve de Barcelona i sortida núm. 3 si es ve de França), de la N-II i de la N-260 procedent de Portbou

Pel que fa al ferrocarril, l’estació està ubicada al centre de la ciutat i hi tenen parada tots els trens de la línia internacional Barcelona-Portbou/Cervera, les unitats que fan de pont directe amb Barcelona, i els trens amb destinació a Madrid i altres punts de l’Estat.

El TGV (Tren d’Alta Velocitat) uneix, de manera ràpida i còmoda, Figueres amb França (Figueres <> París, 5h23’) amb arribada a la nova estació de Figueres-Vilafant, a pocs metres del Castell de Sant Ferran.
L’AVE (Alta Velocitat Espanyola) ja uneix Figueres amb les principals ciutats de l’Estat (Figueres <> Barcelona, 50′), (Figueres <> Lleida, 2h6′), (Figueres <> Saragossa,  2h32′) i (Figueres <> Madrid, 3h58′).

Davant de l’estació de tren es troba ubicada l’estació d’autobusos que és un punt de parada de les línies internacionals així com de sortida i arribada dels autobusos de les línies catalanes i comarcals.

La ciutat es troba a proximitat de tres aeroports: al sud, els de Girona (50 km) i Barcelona (160 km) i al nord el de Perpinyà (70 km).