La Ciutat

Invalid rotator ID specified (path erc_58_1423410376 doesn't exist). Unable to display rotator.

Figueres està situada a l’extrem nord-oriental de Catalunya. Amb una població de 45.000 habitants, és la ciutat més important de les properes a la frontera amb França, i articula un important node de comunicacions que la converteixen en la porta d’entrada i punt de parada obligada de viatgers i turistes que entren i surten del Estat espanyol. Situada al centre d’una extensa planura fluvial, Figueres és la capital de la comarca de l’Alt Empordà, el seu centre econòmic i sociocultural. La vocació turística de la comarca converteix Figueres en el centre neuràlgic de la Costa Brava, una de les zones turístiques més importants de Catalunya.

La força cultural de la ciutat neix de la promoció dels seus fills entre els que es troben importants genis i pensadors del segle XX: l’il·lustre pintor Salvador Dalí, l’inventor del submarí Narcís Monturiol, el compositor Pep Ventura, l’historiador Alexandre Deulofeu, el pintor Ramon Reig, el poeta Fages de Climent, el pedagog Josep Pallach… Avui fins a quatre museus proporcionen una intensa agenda d’activitats: el Teatre Museu Dalí, el Museu del Joguet de Catalunya, el Museu de l’Empordà i el Museu de la Tècnica.

La seva posició geogràfica i estratègica la converteixen en un important centre de comunicacions dotat d’una gran accessibilitat. El viatger pot arribar directament per carretera o bé en tren. Per carretera s’accedeix a través de l’autopista A-7 (sortida 4, Figueres sud, si es ve de Barcelona i sortida 3 si es ve de França), de la N-II i de la N-260 procedent de Portbou . Pel que fa al ferrocarril, l’estació està ubicada al centre de la ciutat i hi tenen parada tots els trens de la línia internacional Barcelona-Portbou/Cervera, les unitats que fan de pont directe amb Barcelona, i els trens amb destinació a Madrid i altres punts de l’Estat. Figueres disposa també de l’AVE (Tren d’Alta Velocitat) que uneix, de manera ràpida i còmoda, Figueres amb les principals ciutats espanyoles i europees. Davant de l’estació de tren es troba ubicada l’estació d’autobusos que és un punt de parada de les línies internacionals així com de sortida i arribada dels autobusos de les línies catalanes i comarcals.